AI-chatbots

Revolutionera kundsupporten med en AI-Chatbot


Om du någonsin har fastnat på en webbplats med en brännande fråga om en produkt eller tjänst och du inte förstår hur du skall få hjälp, vet du hur frustrerande det kan vara! Det klassiska formuläret “Kontakta oss” kanske inte ger något snabbt svar, och ett telefonsamtal (om du ens kan hitta ett telefonnummer att ringa) kan leda till långa väntetider. Så vad är lösningen?

Lösningen är AI-drivna chatbots! Tack vare de senaste framstegen inom artificiell intelligens (AI) kan vi nu bygga din egen smarta AI-chatbot som kan ge omedelbara svar på kundfrågor, 24/7. Men då undrar du säkert om den blir lika dålig som de flesta andra liknande chatbots? Jag pratar om en som är utformade för att förstå just din specifika verksamhet, dina produkter och dina kundfrågor. Alla chatbotts är inte lika bra, och det är viktigt att förstå skillnaden mellan första generationens chatbots och de nya, intelligenta AI-chatbots som bygger på ChatGPT-teknologi och som nu äntligen finns tillgängliga även för mindre företag!

Den första vågen: Enkla AI-chatbots

Du har förmodligen interagerat med en enkel AI-chatbot någon gång. Dessa chatbots, som ofta finns på webbplatser och sociala medieplattformar, fungerar vanligtvis baserat på förinställda regler! De är utformade för att svara på en specifik uppsättning frågor med fördefinierade svar.

Även om dessa chatbotts kan ge snabba svar på vanliga frågor är deras kapacitet begränsad. De använder vanligtvis enkel textanalys för att förstå din fråga, men de kan bara ge specifika lösningar genom att ställa frågor med fasta svar som leder till fördefinierade svar. Förvånansvärt ofta passar din fråga inte in i dessa fördefinierade kategorier, och i slutet kommer de att erbjuda dig att chatta med en människa istället. De har ofta problem när de ställs inför frågor som faller utanför deras förprogrammerade svar eller kräver en nyanserad språkförståelse. Deras svar kan kännas robotaktiga och opersonliga, vilket leder till en mindre tillfredsställande användarupplevelse.

Revolutionen: Intelligent AI-chatbot

Nu finns nästa generation av AI-chatbots tillgänglig. De drivs av avancerad AI som ChatGPT (GPT betyder Generative Pretrained Transformer). Dessa chatbots är lika bra som ChatGPT på att förstå och svara på ett mycket bredare spektrum av frågor. Den kommer att kunna svara på många frågor även om dessa aldrig ställts förut. Till skillnad från den första generationens chatbots har dessa AI-modeller tränats på en stor mängd data. Det hjälper dem att svara på ett sätt som känns mycket mer mänskligt. Men inte bara det, utan det blir relevant för just din verksamhet!

De flesta företag har dokumenterat typiska kundfrågor och svar. Dvs. en omfattande lista med frågor och svar för just era produkter eller säkerligen också en detaljerad teknisk beskrivning av vad ni erbjuder. Vi kan använda  din information och använda den för att träna en intelligent AI-chatbott! Chatbotten som vi därefter skapar förstår ditt företag och dina kunder på ett sätt som första generationens chatbotar inte kunde.

Varför välja en intelligent AI-chatbot?

Intelligenta AI-chatbotar har flera fördelar jämfört med första generationens motsvarigheter:

  1. Förståelse: De kan förstå ett brett spektrum av frågor, även sådana som de aldrig har sett förut.
  2. Sammanhang: De kan förstå sammanhanget i en konversation och ge mer relevanta och hjälpsamma svar.
  3. Personanpassning: De kan ge mer personligt anpassade svar, vilket förbättrar kundupplevelsen.
  4. Lärande: De kan lära sig och bli bättre över tid och anpassa sig till kundernas föränderliga behov.

Hur kan Gislen Software hjälpa till?

Att implementera en intelligent AI-chatbot kan verka som en utmaning, men det är där vi kommer in i bilden! Vårt team kan hjälpa dig att bygga en avancerad chatbot. Vi kan använda din existerande kunskapsbas! Det kan vara existerande supportkonversationer, listor med frågor och svar eller tekniska produktbeskrivningar. Vi kan använda vad du har för att träna en AI-chatbot så att den förstår din verksamhet.

Efter implementeringen ser vi också till att chatboten fungerar som den ska. Vi kommer att förfina och förbättra den så att den kan tillgodose era kunders behov på ett effektivt sätt.

Kundsupporten utvecklas snabbt och intelligenta AI-chatbotar visar vägen.

Är du intresserad av att diskutera hur en intelligent AI-chatbot kan gynna ditt företag? Vi vill gärna prata med dig! Kontakta oss på Gislen Software idag, så kan vi ta en diskussion om hur ni kan revolutionera er kundsupport!