25th anniversary celebration

Vi har just firat vårt 25-årsjubileum


Gislen Software har precis firat sitt 25-årsjubileum

Det har varit en lång resa från september 1992 när Mikael Gislén och hans fru reste runt i Asien. När han besökte Indien insåg han att det fanns en lovande möjlighet att starta ett IT-exportföretag. I September 1993 flyttade familjen Gislén till Indien och ett år senare var företaget registrerat. I September 2019 firade företaget sitt 25-årsjubileum!

Men företaget firade inte bara 25 årsjubileum i september utan man invigde också sitt nya renoverade och utökade kontor. Besökande kunder och anställda firade invigningen med ett cocktailparty den 24/9.

25-årsjubileet firades med en stor galafest den 25/9 på Trident hotel i Chennai. Besökande kunder, anställda, familjer och vänner deltog i firandet.

Programmet

Programmet startade med en kort video som satte tonen för hela festen. Denna följdes av en välkomstdans utförd av tre flickor från Little Lambs skola. Dr. Deepa utförde sen en fantastisk “sand art” som gick igenom företagets historia. Anställda utförde en teater och sjöng.

Vanitha Venugopal (Executive Director) tackade alla som hjälpt företaget under åren och personalchefen Shajahan K. delade med sig av sin erfarenhet att jobba i företaget.

Angus Dent, VD för en av våra kunder – ArchOver delade med sig av sin erfarenhet som kund. Han gav uppmuntrande feedback om hur det känns att jobba med Gislen Software. “- Först lyssnar ni på vad vi säger, sen ger ni konstruktiv kritisk feedback och sen inte minst skriver ni fantastiskt bra programkod, dessutom är ni verkligen trevliga människor att jobba med”. Kunder som inte kunnat komma hade skickat videos som delades på storbildsskärm.

Philip Robinson delade med sig om hur det är att vara med i styrelsen och berömde ledningsteamet. Mikael Gislén avslutade genom att beskriva företagets värden. Han delade också med sig av hans vision både för företaget och för IT-industrin som sådan.

Efter detta fick ledande personer på indiskt sätt girlanger.

Gislen Software jobbar med ledande kunder

Gislen Software har jobbat med många välkända internationella kunder som ABB, PostNord, Scandinavian Airlines, Swedish Match, Svensk Byggtjänst, Air Business, EACTS och Kantar Sifo. Företaget har också jobbat med flera framgångsrika start-ups, inkl. ArchOver, Dineflow och Clarendo. Ett långt partnerskap med Epical Group har också varit avgörande för företagets framgång.

Gislen Software jobbar på olika sätt med sina kunder; Generell programvaruutveckling för servrar, moln och mobila plattformar, Integrationstjänster och Identitet & access tjänster.

Det handlar om värderingar

Gislen Software har under åren byggt upp unika värderingar. Hos Gislen Software, vi bygger upp våra anställda för att de skall kunna kommunicera direkt med kunder och fatta beslut självständigt. Vi har forskat och tränat våra anställda om hur man överbryggar kulturella utmaningar. Vi investerar i anställda och har en stark kultur men flat organisation. Öppenhet och ärlighet är centralt i hur vi arbetar. Detta har lett till väldigt låg personalomsättning.

Att tjäna pengar har aldrig varit vår första prioritet. Tvärtom, tror vi att man tjänar pengar för att göra det vi älskar att göra; Göra ett fantastiskt jobb för våra kunder, stödja våra anställda och utveckla fantastiska lösningar med hög kvalitet. Men vi tror också att när fokus är rätt så ger det bra ekonomiskt resultat. Företaget donerar också 10% av sin vinst via sitt CSR program och delar också 10% av vinsten med de anställda. Även efter dessa omkostnader har vi ungefär samma nettovinst som våra främsta konkurrenter inom IT-industrin.

Om Gislen Software

Den svenske entreprenören Mikael Gislen startade Gislen Software 1994. Sedan dess har företaget erbjudit outsourcing av IT-utvecklingstjänster och support inom olika områden. Gislen Software består av ett team av fantastiska utvecklare och ligger i Chennai (före detta Madras) i södra Indien. Gislen Software producerar lösningar med hög kvalité som hjälper kunderna att möta sina kritiska IT-mål.

Företaget har drygt 70 anställda och är ISO 9000 certifikat samt  Microsoft Gold Partner. Företaget har dotterbolag i Sverige och i Storbritannien. Nyligen har ett man tillsammans med ett annat svenskt bolag startat ett Joint-Venture i Filippinerna.

Letar du jobb? Vi kanske rekryterar? Checka i listan här.