Vi har en stark övertygelse att vi skall ta ansvar för vår närmiljö. Vi tror att företag kan vara en kraft för positiv förändring och hjälpa till att bygga en bättre värld. Vi försöker dra vårt strå till stacken genom donationer till i första hand utbildning till mindre lottade (10% per år av vår genomsnittliga vinst). Vi försöker också minska vår miljöpåverkan så mycket det går och har bland annat solpaneler på taket (vilket också gör oss mer eller mindre oberoende av extern elkraft) och vi gör också diverse olika praktiska saker.

Picture1.png

Allt eftersom vår internationella IT verksamhet har varit framgångsrik och vi har växt har vi känt att vi skall ta mer ansvar för dem som är mindre lyckligt lottade. Vi vill ge tillbaka till samhället här i Chennai, och har därför startat stiftelsen Little Lambs Educational Trust som driver en skola för fattiga barn samt diverse andra initiativ. Little Lambs School har som motto att ge barnen en god start i livet.

Vi har genom våra solpaneler, effektivare luftkonditionering, isolering, LED-ljus mm. minskat vår elkonsumtion från nätet med mer än 40%. Men vi är inte nöjda utan funderar hela tiden på hur vi kan fortsätta att minska vår miljöpåverkan.

Vi har en kommitté bland våra anställda som planerar aktiviteter som att besöka skolor, barnhem, sjukhus, ordnar bolodgivningskampanjer, samlar in kläder, källsortering av avfall mm. Vi har också sedan företaget grundades haft en strikt policy mot varje form av korruption.

Vi försöker också vara en bättre arbetsgivare genom att försöka hjälpa våra anställda till en bättre livsstil. Detta sker genom gratis lunch, gym på jobbet, regelbundna hälsokontroller samt att vi uppmuntrar våra anställda att träna regelbundet tex. genom daglig träning i industrizonen där vi finns och halva vår personal har anmält sig till årets upplaga av Chennai Marathon (minst 10km).

Indiens nya företagslagstiftning kräver att stora företag ger några procent av sin vinst till CSR. Trots att detta inte krävs av små och medelstora företag har vi på Gislen Software redan gjort detta under många år och vi tror att detta är en viktig del av att driva ett företag där anställda mår bra och kunderna alltid är nöjda.

Got Something to Say?

Your email address will not be published.