Gislen Software grundades av Mikael Gislen 1994. Under de första två åren hade vi ett litet kontor på 70 kvadratmeter. Vi anställde och tränade ett antal personer och tog upp en del mindre projekt.

1996 Vi fick ett litet projekt till Programma Electric (senare uppköpt av General Electric) som utvecklades till en av våra första långa kundrelationer. För Programma utvecklade vi programvara för testning av högspänningselektronik (brytare och reläer).

1997 Vi flyttade till ett större kontor inom MEPZ.

1998 Vi fick ett projekt åt svenska Telia (Senare TeliaSonera) och vi byggde ut vårt kontor i Indien.

2000 Vi utvecklade processkompetens och utvecklade vår försäljningsorganisation med partner i Storbritannien och USA.

2003 Vi lanserade första versionen av vad som senare blev Planner Suite. Vårt plannerings och tidrapporteringsverktyg som hjälpt oss att hålla koll på tid och resurser unedr åren som följt.

2004-2007 Vi fick vårt största projekt så här långt – ett komplett kollektivtrafiksystem för 5 norska och svenska länstrafikbolag åt Norska Q-Free ASA. Q-free bildade senare ett eget bolag för denna verksamhet som idag heter Fara ASA och finns på Oslo Börs.

2005 Vi fick ett litet pilotprojekt åt TNS-Sifo en kundrelation som utvecklats och TNS-Sifo var vår största kund mellan 2011-2013. Vi jobbar idag med flera system för TNS-Sifo.

2007 Vi rekryterade fler anställda och utvecklade kompetens inom kravanalys, projektledning och kvalitetskontroll och startade ett helägt dotterbolag i Sverige.

2009 Fortsatt tillväxt. Vi började utveckla för mobila plattformar.

2010 Vi fick ett projekt för Norska Q-Free att utveckla en operationell backofficeserver för ett vägtullsystem för norra portugal.  Vi byggde ut vårt kontor.

2011 Vi rekryterade fler anställda, och fick fler kunder. Vi påbörjade ett samarbete med e-man i Örebro för att jobba tillsammans kring integrationslösningar. Vi tog tillsammans med ett svenskt bolag över utvecklingen av TNS-Sifo’s medarbetarundersökningsprogramvara som är en av världens största system av sitt slag.

2012 Fick tillsammans med e-man ett integrationsprojekt åt Scandinavian Airlines.Vi påbörjade utvecklingen av en mobil plattform för gåvor över sociala nätverk åt Intreat AB.

2013 Vi fick fler integrationsprojekt tillsammans med e-man – Swedish Match, ABB Scandinavia och PostNord. Vi investerade i solpaneler på taket och påbörjade utvecklingen av en ”Crowdlending”-lösning åt brittiska Archover Limited.Vi fick en award för att vi var det snabbast växande IT företaget i delstaten under 2012.

2014 Fortsatt utveckling genom att existerande kunder gett oss mer arbete. Vi firade vårt 20-årsjubileum i September tillsammans med anställda, deras familjer samt kunder från Sverige och England. Vi fick en award från D&B, Federal Bank och Times Group.

Got Something to Say?

Your email address will not be published.