Projektverktyget Planter är utvecklat för dig som yrkesmässigt planerar och designar landskap och trädgårdar. Med Planter blir ditt arbete med växter ändamålsenligt, funktionellt och strukturerat, och dina leveranser blir kvalitetssäkrade och hållbara.

Om kunden

Planter Norden AB är ett ungt företag med ambitionen att förbättra processer och arbetssätt inom trädgårdsbranschen. Företaget arbetar nära olika målgrupper för att hitta och förstå behoven hos dessa grupper. Planter samarbetar också med plantskolor för att få en uppdaterad lista över växter för utomhusbruk.

Plattformen lanserades i januari 2019 och har utvecklat till att bli omfattande digitalt verktyg som bidrar till hållbarhet genom kvalitetssäkrade leveranser, tidsbesparingar och mervärde för kunderna.

Planters ägare har arbetat tillsammans under de senaste fem åren och har olika erfarenheter, vilket varit en nyckel till framgång.

En sammanfattning av möjligheten och problemet vi löste

Ett svenskt utvecklingsföretag utvecklade plattformen under 2018-2020, som nu förvärvas. De gjorde ett bra jobb, men ägaren till Planter Norden AB ville ha mer värde för sina investeringar och letade därför efter en kvalitetsdriven outsourcingpartner. Efter att ha testat Gislen Software AB under en period beslutade Planter att ge Gislen Software hela ansvaret för plattformen. Sedan dess har vi tillsammans förbättrat applikationskvaliteten genom att introducera nya funktioner och omforma befintliga moduler med fokus på minimalism. Vi har förbättrat säkerheten genom att implementera en tvåfaktorsautentiseringsprocess som använder en app-genererad kod. Vi har också byggt en mobil version från grunden, vilket gör det enklare för slutanvändare att få tillgång till Planter.

En sammanfattning av lösningen

En senior affärspartner från Gislen Software arbetade i nära samråd med Planter Norden AB för att konceptualisera och bygga upp en förståelse för de allmänna kraven. Utvecklingen skedde med hjälp av agila metoder. Lösningen fungerade men krävde betydande förändringar. Den ursprungliga versionen byggdes i jQuery-teknik. Vi håller just nu på att migrera plattformen till react för att förbereda den för andra förväntade nya funktioner och internationalisering.

Under årens lopp har Gislen Software hjälpt till att utveckla flera imponerande funktioner som inkluderar, men inte är begränsade till, följande:

 • Tvåfaktorsautentisering som använder en app-kod för säker inloggning
 • Flytande licens som gör det möjligt att ansluta mer än ett användarkonto till samma licensavtal
 • Kopiera projekt funktion som klonar ett projekt och alla dess data
 • Admin-skärmen har omarbetats för att förenkla licens- och användarhanteringen
 • Byt licens till uppgraderingslicens.
 • Bulkimport för användare i utbildningskunder
 • Statusunderhåll för projekttaggar
 • Blomningstabell en nedladdningsbar pdf som i bild beskriver växternas blomningssäsonger
 • Användarexport som exporterar information för planteringsadministratör
 • Revisionsloggar som hjälper Planter-administratören att övervaka applikationsanvändningen
 • Vattenmärkning av bilder som skyddar Planter-resurser

Fördelar och affärsvärde som levereras

Under årens lopp har Planters ursprungliga plattform förbättrats på olika sätt för att skapa och lägga till mer användarvärde.

Samarbetet mellan Planter Norden AB och Gislen Software AB har visat sig vara utmärkt och ömsesidigt fördelaktigt. Planter Norden har funnit att Gislen Software är en pålitlig leverantör som är snabb och responsiv  genom hela processen. Charlotte Ljungblad, VD för Planter Norden AB, säger: “Teamet på Gislen Software är alltid redo. De förstår, ställer frågor när de är tveksamma och kommer med förslag på nya funktioner och är vänliga, förstående och angelägna om att lära sig och förstå det svenska arbetssättet”.

Kontakta oss om du vill veta mer eller ha hjälp med programutveckling!