Covid-19

Corona – Indien är nedstängt men vi jobbar som vanligt!


Hej vänner!

Vi lever i märkliga tider och COVID-19 viruset påverkar våra liv på många sätt. Många delar av världen är nedstängda och situationen förändras hela tiden. Vårt företag prioriterar hälsa och säkerhet för vår personal men försöker också göra vårt yttersta för att hjälpa och stödja våra kunder med samma höga servicenivå som vi alltid gör!

Den indiska regeringen har stängt ned hela Indien från 24/3 och 21 dagar framåt. All internationell så väl som lokal flygtrafik samt tågtrafik är nedstängd och delstatsgränserna är stängda. Hela befolkningen måste hålla sig inomhus och får bara lämna sitt hust för kritiska saker som att handla mat och liknande. Givetvis är kritiska samhällsfunktioner undantagna.

Alla våra anställda har laptops och arbetar nu hemifrån. Våra servrar med reservkraft från våra solpaneler med litiumbatterier och mer än en internetkoppling gör att vi kan fortsätta ungefär som vanligt fast vi jobbar hemifrån i olika delar av Chennai och i några fall från andra håll i delstaten Tamil Nadu.

Antalet aktiva fall i Indien är när jag skriver detta 933 varav 39 i vår delstat samt  26 döda i hela Indien (Källa: India Covid-19 Tracker). Givet Indiens befolkning på mer än 1.3 miljard är dessa siffror låga jämfört med situationen i Europa och Nordamerika. Men den indiska regeringen vill hantera epidemin så tidigt som möjligt för att förhindra att de förlorar kontroll av situationen.

Eftersom vi fungerar som vanligt, tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp med IT utveckling!

“Stay safe!”

Mikael Gislén

Uppdatering 24/8: antal döda har ökat men är fortfarande i ett globalt perspektiv lågt i förhållande till folkmängden: Nära 60 tusen döda per 1.3 miljarder människor vilket ger ca. 46/miljon som kan jämföras med Sveriges siffra på 580/miljon. Mycket är nu öppet men skolor och kollektivtrafik står fortfarande still. Hos de flesta IT-företag jobbar praktiskt taget alla hemifrån.

Lämna ett svar